HTML

Parkolás/Tolnai Lajos utca

Ez most konkrétan egy eset miatt jött létre, hogy időben megtudja, akinek fontos lehet.

Friss topikok

  • Weiß Api: Tegnap a párhuzamos Víg utcában történt meg ugyanez, de csak a Déri Miksa-Bérkocsis utca közötti s... (2009.08.01. 12:55)

Linkblog

Archívum

2009.05.05. 19:03 espadazo - Játékbolt:

Arra a szomorú tényre szeretném felhívni az érintettek figyelmét, hogy a napokban a Józsefvárosi Közterületnek kezébe kerülhetett a KRESZ tankönyv és azt lapozgatva ráleltek olyan fontos adatokra, amely alapján büntethetőek a Tolnai Lajos utcában - VIII. ker. - parkoló autósok.

Érdekes ugyan, hogy a parkolási engedéllyel rendelkező autósokat nem bírságolják meg, annak ellenére, hogy szabálysértés esete forog fenn szerintük. Ha ez azóta változott volna, az sem nyugtat meg egyébként.
Ugyanis jelen esetben egyirányú utcáról van szó, ahol a bal oldalon nem is szabadna parkolni, habár a felszólítás szerint a bírság arra vonatkozik, hogy a járművek két kerékkel a járdán álltak. A jelen tényállás szerint egyébként a jobb oldaliak is szabálytalanul állnak, mert ha szabályosan tennék (csakis az úttesten), akkor a baloldaliaktól és tőlük, nem férnének el az autók az úttesten.
Azaz 10-20 éve megfelelt ez a rend mindenkinek. Én 10 éve lakom a környéken és soha, egyetlen csekket nem láttam az autókon. Érdekes összefonódás lehet egyébként az ügyben, hogy ez a büntetősdi azóta lett divat, amióta kinyitott a Tolnai-Népszínház sarkán egy parkoló udvar... Ezt hivatott szerintem bizonyítani az a tény is, hogy az engedéllyel rendelkezőket hagyják szabálytalankodni.

Tehát nincs mit tenni, a szabály az szabály, de erősen megtévesztő lehet, ha az utcába behajtó polgár mindössze úgy tesz, ahogy ott mindenki más. Azt meg közter. nagyon jól tudja, hogy az emberek nagy része bizonyos paragrafusokat idővel elfelejt, főleg úgy, hogy rászoktatnak minket arra, hogy már lassan arra is tábla figyelmeztet, hogy mennyire kell a faltól gyalogolni.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tolnailajos.blog.hu/api/trackback/id/tr161104737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Weiß Api 2009.08.01. 12:55:07

Tegnap a párhuzamos Víg utcában történt meg ugyanez, de csak a Déri Miksa-Bérkocsis utca közötti szakaszon (tehát ismét sérült a "vagy mindenkit vagy senkit" elv). A hatályos jog szerint helyesen jártak el ugyan a közteresek, de biztos van valami koncepció amögött, hogy pont most akarnak áttörni évtizedes helyi parkolási szokásokat. Mindenesetre ugrott kb. 20 parkolóhely. A Palotanegyedben ennél szűkebb utcákban tábla teszi lehetővé a két oldalra parkolást, járdára parkolást...
süti beállítások módosítása